ברוכים הבאים לחדר תעבורה ודיגיטל, כאן תוכלו למצוא תוכניות מוקלטות, מאמרים, כתבות ופריטי תוכן נוספים אשר נוגעים לשילוב בין עולמות הדיגיטל ותעשיית הרכב, תעופה, שייט ועוד.

משנים את הרעיון של מה רובוטים מסוגלים לעשות-Boston Dynamic
זהו סלוגן חברת Boston Dynamic אשר נוסדה ע”י מארק רייברט ב1992 ומתמחה בייצור רובוטים לתעשייה.החברה התחילה את דרכה בהפקת סרטים עבור חיל הים האמריקאי ועם הזמן עברה ליצור רובטים.

טסלה מודל 3 מול יונדאי איוניק 5 – תובנות בעקבות ניסוי אישי
חברי קהילת דיגיטלראש – אפי גייזלר ועידו יבנאי החליטו לערוך השוואה בין 2 מכוניות חשמליות פופלריות בשוק – טסלה מודל 3 ויונדאי איוניק 5. ביחד הם חוו כיצד שתי החשמליות הללו מתמודדות עם האספלט הישראלי, יכולות וחסרונות של כל רכב ועוד.

הכשלון המוסרי של פורד – ריקול מהשטן
השפל הגדול ביותר בהיסטוריה של הריקולים. מקרה שממחיש עד כמה נמוך יכולה האתיקה בעסקים לרדת ומקרה שצריך לחזור ולהזכר בו שוב ושוב, כדי לשמור על גבולות מוסריים בעולם העסקים המקדש הרווחים שלנו.

אילון מאסק עם טסלה לקראת 2024 – מונית רובוטית ללא דוושות והגה
חברת טסלה מפרסמת על כוונתה לייצר עד 2024 מוניות רובוטיות באופן המוני. מאסק מציין כי למונית הרובוטית יהיה עיצוב עתידני, תיוצר בלי הגה ודוושות ותהיה מבוססת על טכנולוגיות הנסיעה האוטונומית שקיימת כיום בחברה.

דיגיטל לעומק עם: ארטור ינאי על העתיד של התעבורה הימית
ארטור ינאי, מנכ”ל חברת Level Hydrofoils, סיפר על פיתוח סירת ההידרופויל הראשונה בעולם אשר מיוצבת על רגל אחת וכיצד היא תתמודד עם בעיית מנועי הבערה בכלי שיט.

כלי רכב אוטונומיים – מדיניות ממשלתית, אתגרים והזדמנויות
מסמך זה נכתב במרכז המחקר והמידע של הכנסת והוא מציג מידע בנושא כלי רכב אוטונומיים, השלכות אפשריות של תחבורה אוטונומית על החברה והכלכלה וסוגיות ברגולציה ובקידום תחום התחבורה האוטונומית בישראל ובמדינות נבחרות.

דר’ תמיר בכור, סיימוטיב: הטרנספורמציה הדיגיטלית בעידן המוביליטי
ההרצאה של ד”ר תמיר בכור, מחברת Cymotive, שהתארח ב’דיגיטלראש לייב’ ב-23-נוב-2021, מתארת כיצד תעשיית הרכב השמרנית מהגרת לדיגיטל. הוא נוגע גם בתיאוריה של השינוי: “לאפשר לפיל לרקוד” וגם בשינוי ספציפי ופרקטי : “איך פולקסווגן משתנה בעידן המוביליות”.

מי שולט בבלמים? על פריצה מרחוק לרכבים
על-אף שהידע התאורטי על האפשרות של פריצה לכלי-רכב היה קיים מאז ומתמיד, הרי שרק לאחר הפריצה של צ’רלי מילר וכריס וואלסק לרכבי פיאט קרייזלר, החל נושא אבטחת סייבר במכוניות לצבור פופולריות.

ניב קלדרון, סמנכ”ל שותפויות ופיתוח עיסקי ב HEROX, מדבר על איך זה להיות בעלים של טסלה
ניב, מומחה לחדשנות ומוביליות, משתף את החוויה שלו כבעלים גאה של טסלה. ניב סוקר בפנינו את היתרונות והחסרונות ברכישת רכב טסלה במגוון רחב של היבטים- כלכלי, בטיחותי, חסכני. כמו כן הוא דן בהשלכות הנרחבות יותר של המעבר לרכבים חשמליים.

‘ג’ינרג’י’ הישראלית: אפליקציה ראשונה לטעינת מכוניות חשמליות
הכירו את החברה אשר מספקת פלטפורמה לאיתור חניות שבהן מתאפשרת טעינה לרכבים חשמליים

מדוע טסלה כל כך משבשת?
כל הסיבות למה כניסתה של טסלה לשוק הרכב מהווה גורם משבש

16-מרץ-2021: ארוע קהילה — טסלה ושיבושים דיגיטליים נוספים (הקלטה)
הקלטות תכנית “לייב”: טסלה ושיבושים דיגיטליים נוספים – המפגש עוסק בכניסתה של חברת טסלה לארץ ובשאלה כיצד היא תשפיע על השוק. בהשתתפות פאנל מומחים מעולם הרכב, ביניהם רן אלויה, מנכ”ל ג’ינרג’י, דני שביט, מנכ”ל לובינסקי רכב ועמית זאב, מנכ”ל דור אלון. בהובלת ניב קלדרון, מומחה לחדשנות ומוביליות, שסקר את חווית השימוש ברכבי טסלה.