בשנת 1987 קבעה ועידת ברונטלנד לסביבה כי על האנושות לצעוד לכיוון של פיתוח בר-קיימא:”פיתוח העונה על צורכי ההווה מבלי להתפשר על יכולתם של הדורות הבאים לספק את צורכיהם”. קיימות ופיתוחים ברי קיימא מתבססים על שלושה רכיבים: כלכלה, חברה וסביבה.

הנדסה סולארית- הפתרון למשבר האקלים או פתח לאסון?
מכתב שעליו חתומים עד כה כ300 מדענים שוגר למספר שחקנים בזירה הבינלאומית בקריאה לחדול מהתערבות מלאכותית בקרינת השמש, כחלק במאבק במשבר האקלים, בטענה לחוסר מידע לגבי השפעות עתידיות

אקולוגיה של חומרים – פתרונות מחשוב מקיימים באדריכלות
גישה פורצת דרך בתחום האדריכלות והעיצוב המקיים, שימוש בכלים מחשוביים לשנוי מהנבנה אל הגדֵל ולעבור מעולם המכונה אל עידן האורגניזם.

פרופ’ נרי אוקסמן: המפגש בין טכנולוגיה וביולוגיה בעולמות האדריכלות והייצור
פרופ’ נרי אוקסמן (MIT) משתמשת בעיצוב חישובי, ייצור דיגיטלי, מדע חומרים וביולוגיה סינתטית כדי לחקור אפשרויות עיצוב במבנים קטנים וגדולים, פיתוח אלגוריתמים לייצור תבניות דומות ופיתוח תהליכי ייצור חדשים למימוש התוצרים מתוך שאיפה לללמוד ולהשתלב עם בטבע ולהפוך תהליכי בניה וייצור ססטינביליים.

חלבון אלטרנטיבי בדרך להצלת העולם
טכנולוגיות דיגיטל עומדות במרכזם של הפתרונות להתמודדות עולמית עם חיסול הרעב והקטנת הפגיעה האקולוגית, בינהם פיתוח חלבון אלטרנטיבי ובשר מתורבת.

פרופ’ שולמית לבנברג על ביו הדפסה של רקמות להשתלה
במאי-2021 העניקה פרופ’ שולמית לבנברג, ראש המעבדה להנדסת רקמות ותאי גזע, הנדסה ביו רפואית בטכניון, הרצאה בפני סגל הקריה הרפואית רמב”ם בנושא: ביו הדפסה של הרקמות להשתלה.

חמש אבני הבניין הדיגיטליות של אג’נדת קיימות תאגידית
קיימות נמצאת בראש סדר היום הארגוני בעולם, ויעדי הסביבה, החברה והממשל (ESG) הפכו לשיקולים מרכזיים בתוכניות הטרנספורמציה הדיגיטלית של חברות. במחקר האחרון של חברת הייעוץ “בוסטון קונסלטינג גרופ” BCG על טרנספורמציות דיגיטליות, יותר מ-60% מהמשיבים בסקר ציינו גורמי ESG כמוקד עיקרי או קריטריון מרכזי לבחירה ותעדוף יוזמות דיגיטליות, ויותר מ-80% מהחברות מתכננות להגדיל את ההשקעות שלהן בקיימות. אבל הצבת ESG בראש סדר העדיפויות אינה מבטיחה הצלחה.

מחשוב קוונטי עשוי להציל את כדור הארץ
סקירה של כמה התפתחויות פורצות דרך שטכנולוגיית המחשוב הקוונטי עשויה לאפשר כולל ניסיון לכימות ההשפעה של מינוף טכנולוגיה חדשנית זאת בשנים הקרובות. מאמר של מקינזי.

פלנטפיש – הדג הכי טעים עשוי מצמחים
במעבדה של פלנטיש ברחובות מדפיסים בתלת-ממד נתחי פילה סלמון שמבוססים על חומרים מהצומח ונראים כמעט כמו הדבר האמיתי. המטרה היא לעשות בענף הדגים את מה שביונד מיט עשתה בתחום הבשר: להציל את בעלי החיים באוקיינוס ולפתח תחליף לדג עם מראה, מרקם, טעם וערכים תזונתיים זהים למקור.

רובוט תת-ימי חדש מבצע משימות מורכבות בעזרת בינה מלאכותית
חברת Advaned Navigation מציגה רובוט תת ימי חדשני עם טכנולוגיית AI היאפשר לבצע פעולות תת ימיות מורכבות , כאשר בן אדם בלבד יכול להפעיל אותו.

אומת הסטארט-אפ הסביבתי
דו”ח חדש דירג את תעשיית הקלינטק של תל אביב במקום השני בעולם – לפני ערים מובילות כמו ניו יורק, לוס אנג’לס ולונדון. האם ישראל תוביל את המהפכה הסביבתית בעולם הטכנולוגיה?

גידול בשר מתורבת בחלל
האסטרונאוט איתן סטיבה יבחן במשימת “רקיע” טכנולוגיה ישראלית המאפשרת לגדל בשר מתורבת בתחנת החלל הבינלאומית, בדרך לאספקת בשר טרי לאסטרונאוטים .במשימות חלל רחוקות וממושכות

האם שימוש בטכנולוגיית NFT גורם לזיהום סביבתי?
חברת קהילת דיגיטלראש, טניה ז’לזניאק, מומחית לשיווק דיגיטלי ויזמת, חוקרת כבר מספר חודשים את נושא ה-NFT, כדי להבין על מה בדיוק מדובר ומדוע יש כל כך הרבה רעש סביב הנושא. באישורה ובתמיכתה, מתפרסם כאן תקציר סוגיית זיהום הסביבה כפי שפורסם על-ידה ברשתות.