בחדר זה מרוכזים חומרים בנושא האתיקה (תורת המוסר) אשר בשנים האחרונות מקבלת חשיבות גוברת והולכת גם בעולם הדיגיטלי. מצד אחד החלטות מוסריות עוברות מאנשים למחשבים והמוסר צריך להיות מוטמע בתוך מערכות המחשב (למידת מכונה, בינה מלאכותית וכד’). מצד שני, מתקיים דיון ברגולציה הנדרשת – אם נדרשת – על חברות טכנולוגיה ופגיעה אפשרית בדמוקרטיזציה של הרשת.

הממשק משתמש בנו
הדר בן צור, מעצבת טכנולוגיה, על השפעות עיצוב המרחב הדיגיטלי. כיצד עיצוב הממשקים משפיע על התנהגותנו היומיומית במרחב חברתי וירטואלי.

הכמות המטורפת של ניתורי מיקום אזרחים שרכשה המחלקה לביטחון פנים בארה”ב
מסמכים מטרידים חשפו לאחרונה את הכמות הבלתי נתפסת של ניתורי מיקום אזרחים בארה”ב בין השנים 2017-2019 ע”י המחלקה לביטחון פנים

דו”ח הועדה לביטחון לאומי לבינה מלאכותית – ארה”ב 2021
הבינה המלאכותית משנה את חוקי המשחק בעולם ומידת ההבנה שלנו את הטכנולוגיה ואת הפונטציאל שלה (החיובי והשלילי) היא רק בראשית דרכו. מתוך ההבנה הזו הוקמה הוועדה לביטחון לאומי לבינה מלאכותית (NSCAI) בארה”ב

מספר נושאים מטרידים ומעוררי מחשבה לגבי (אי) הפרטיות שלנו באינטרנט
הקלות הבלתי נסבלת כמעט של אגירת ושמירת המידע עלינו, על הפעילויות, שעות הפעילות, כמות הפעילות, ההרגלים, תחביבים, דרך הניסוח, אוצר המילים והדעות שלנו – של כל אחד.
בנוסף גם דגימת קול, מראה פנים, מאפשרות זיהוי חד ערכי וגם רמאות שלנו ועלינו.

האם לבינה מלאכותית מתקדמת יש תודעה?
שיחות שערכו מהנדסים בגוגל עם צ’ט-בוט של למדא, מכונת השיחות של גוגל, מעלות שאלות של מודעות עצמית ורגשות למכונה. כתבה של “הארץ” ושל הוושינגטון פוסט.

פרופ’ נועם שומרון על דיגיטל במחקר גנטיקה (הקלטה)
כחלק ממפגש “דיגיטלראש לייב” הרצה פרופ’ נועם שומרון, ראש המחלקה לגנומיקה חישובית בפקולטה לרפואה באונ’ ת”א, על המהפכה הדיגיטלית ברפואה, בפרט בתחום חקר הגנטיקה, והתייחס להשלכות האתיות של מהפכה זו.

הכשלון המוסרי של פורד – ריקול מהשטן
השפל הגדול ביותר בהיסטוריה של הריקולים. מקרה שממחיש עד כמה נמוך יכולה האתיקה בעסקים לרדת ומקרה שצריך לחזור ולהזכר בו שוב ושוב, כדי לשמור על גבולות מוסריים בעולם העסקים המקדש הרווחים שלנו.

תאומים דיגיטליים: מרפואה מותאמת אישית ועד לבריאות ציבור מדוייקת
תאוֹם דיגיטלי הוא מודל וירטואלי של ישות פיזית, עם קישורים דינמיים ודו-כיוונים בין הישות הפיזית והתאום המקביל לה בתחום הדיגיטלי. בתחום רפואה ובריאות הציבור טכנולוגיית התאומים הדיגיטליים יכולה להניע שינוי רדיקלי. המאמר מספק סקירה כללית של ההיסטוריה של הטכנולוגיה והמושגים העיקרים עם דוגמאות ודיון באתגרים מגוונים.

כיצד מודיעין ממקורות גלויים עוזר לנקות את ערפל המלחמה באוקראינה
שעות לפני שלדימיר פוטין הכריז על תחילת “מבצע צבאי מיוחד” בבוקר ה-24 בפברואר, שעון מוסקבה, צוות קטן של חוקרים שבסיסו במונטריי, קליפורניה, ידע שהחלה פלישת

אתיקה בהיי-טק
הקורס “אתיקה בהייטק”, מתמקד בהיבטים הטכנולוגיים שבסוגיות האתיות ואופן ההתמודדות איתן תוך שימוש בכלים מעשיים, הצגה וניתוח אירועים (Case studies) ודוגמאות מעשיות מעולם ההנדסה כיום. מקנה את היסודות באתיקה היישומית ושילובם בתהליכים ההנדסיים והניהוליים לכול אורך חיי המוצר.

אמזון תעקוב אחר המקלדת והעכבר של עובדי שירות לקוחות
עפ”י אתר החדשות VICE נחשף מסמך סודי של אמזון שמדבר על כוונתה של אמזון לעקוב אחר תנועות המקלדת והעכבר של עובדי שירות לקוחות בניסיון לעצור ולזהות רמאויות, מתחזים או האקרים שעלולים לגשת לנתוני הלקוחות.

הרגולציה מגיעה לבינה המלאכותית
מאמר ממגזין HBR מסביר את המהלכים שסביר להניח שהרגולטורים יבצעו ואת שלושת האתגרים העיקריים שעסקים צריכים לשקול כאשר הם מאמצים ומשלבים AI.